Home Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Wim en John de Vreede: Graag doen we dingen net even anders

Wim en John de Vreede: Graag doen we dingen net even anders

0
Wim en John de Vreede: Graag doen we dingen net even anders

De Vreede Holland teelt in Bleiswijk op 12 ha phalaenopsis in een 9 cm-pot. Jaarlijks ruim 9 miljoen stuks van een relatief beperkt en redelijk constant sortiment, zo’n 8 cultivars. Het leveren van grote, uniforme partijen aan retailers is hun kracht. Op 10 december bestaat het bedrijf 70 jaar. Een gesprek met twee generaties De Vreede.

Wim de Vreede (83) pakt tijdens het interview ineens zijn smartphone. „Jasper is afgelopen zomer getrouwd”, zegt hij, verwijzend naar zijn kleinzoon en de zoon van John de Vreede die aan de andere van de tafel zit. „Hij had een robot die de ringen aangaf”, is de trotse uitleg als het filmpje op het scherm al zichtbaar is. Een witte robotarm opent een doos en komt niet veel later inderdaad met ring tevoorschijn. Kleinzoon Jasper en zijn vrouw Anetta zijn al eerder onderwerp van gesprek geweest. Ze volgden beiden een technische opleiding en hebben sinds 2015 samen het bedrijf De Vreede Techniek. „Jij had toch 20 robots van hem gekocht John?”, vraagt De Vreede senior, die zichtbaar het antwoord al weet. „We hebben nu 15 robots op ons bedrijf,” antwoordt John de Vreede (56) met een glimlach

Vorig artikel Traditioneel Chinees
Volgend artikel Tuinbranche kiest beste kerstshows
Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam als vakredacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Een geboren en getogen Westfries (Obdam) en inmiddels al enkele decennia woonachtig tussen de kassen in het Westland. Hij groeide op een agrarisch bedrijf op, plukte op jonge leeftijd enkele vruchten uit de lucratieve bollenteelt-/handel en koos uiteindelijk voor een opleiding aan de Agrarische Hogeschool in Den Bosch. Deed tien jaar allerlei werkzaamheden bij vermeerderaars van chrysantenstek en realiseerde zich toen dat er nog een manier is om zijn nieuwsgierigheid en brede interesse in de agrarische sector te benutten. Een vacature bij het Vakblad kwam precies op het goede moment. Binnen een maand was hij aangenomen als vakredacteur. Volgde journalistieke cursussen, maar merkte al snel dat interesse, kennis en ervaring van de sierteelt ook heel goed van pas komen in zijn nieuwe baan. Mooi om als redacteur dicht bij de ontwikkelingen in de sector te zitten. Met zowel familieleden en diverse vrienden en kennissen in de sierteeltbranche, is er sowieso altijd input. Het blijft uitdagend om daar vakinhoudelijke dingen van te maken, zowel in print als online.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties