Weerman Bloemengroothandel is alsnog failliet verklaard nadat de surseance beëindigd is. Drie weken terug kon het bedrijf een faillissement nog ternauwernood voorkomen.
Bloemengroothandel Weerman stond eind juli aan de rand van een faillissement. Op 30 juli werd surseance van betaling aangevraagd bij de rechtbank. Het bedrijf kon een faillissement echter voorkomen. Er werd nieuw kapitaal aangetrokken en er zou flink op kosten worden bespaard. Royal FloraHolland zette het bedrijf ook weer open. Directeur Reinier Weerman stapte op en droeg het stokje over aan John Knecht.
Op het moment dat het bedrijf surseance van betaling aanvroeg, normaliter het voorportaal van een faillissement, waren zij al ver met een ‘reddingsplan’. „Normaal volgt eigenlijk bijna altijd een faillissement, maar de bewindvoerder heeft het plan als levensvatbaar beoordeeld”, sprak Reinier Weerman opgelucht.
Verliesgevend
Er werd voor tonnen nieuw kapitaal aangetrokken. Besloten werd ook de cash & carry per direct te sluiten. Deze was de laatste tien jaar verliesgevend. De cash & carry was goed voor 15% van de omzet van het bedrijf. De belangrijkste tak was de export en dit draaide volgens Weerman goed. Hier zou dan ook de focus op komen te liggen.
Reinier Weerman stopte ook als directeur en droeg het stokje over aan John Knecht. Weerman bleef als aandeelhouder betrokken bij de organisatie. Gisteren verklaarde de Amsterdams rechtbank de bloemenhandel alsnog failliet.
Later meer.