Het gebruik van WKK door glastuinders zorgt vanwege de lagere terugleverprijs van stroom niet langer voor een lagere kostprijs van hun producten. Wel leidt een WKK tot een gunstigere CO2-voetafdruk, zo blijkt uit de 23ste editie van het periodiek verschijnend naslagwerk Kwantitatieve Informatie voor de Glastuinbouw, dat op 8 december bij WUR Glastuinbouw uitkwam.
Uit de nieuwste kengetallen voor snijbloemen-, potplanten- en groenteteelten komt verder naar voren dat bij verschillende teelten de gemiddelde bedrijfseconomische kostprijs boven de gerealiseerde verkoopprijs ligt.
De schaalgrootte van glastuinbouwbedrijven blijft volgens de KWIN Glastuinbouw 2014–2015 toenemen. Het areaal is voor 66% in handen van bedrijven groter dan 3 ha, terwijl 48% van de bedrijven groter is dan 5 ha.
Afname bloemenareaal
Het areaal van de belangrijkste glastuinbouwteelten is iets gekrompen. Het snijbloemenareaal daalde. Met name de arealen bij roos en chrysant krompen sterk, met respectevelijk 60% en 40%. Het areaal bloeiende potplanten kende sinds 2000 een sterke groei van 40%, maar deze ontwikkeling is de laatste jaren gestabiliseerd.