Producenten en leveranciers hebben er lang op moeten wachten. Maar op 22 en 23 september kunnen ze eindelijk hun noviteiten delen met de bezoekers van de Vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs Utrecht. De bezoekers hebben er ook zin in; er hebben zich inmiddels ambtenaren van meer dan 200 verschillende gemeenten geregistreerd.
Na anderhalf jaar zonder beurzen is er duidelijk animo om elkaar weer te ontmoeten, om kennis uit te wisselen en nieuwe ontwikkelingen te bekijken. Al die noviteiten en ontwikkelingen kunnen bezoekers ontdekken in hallen 2, 3 en 4 van Jaarbeurs.
Deelnemerslijst
De deelnemerslijst bevat inmiddels meer dan 400 bedrijven en organisaties. Wilt u weten welke producten en diensten u op de beursvloer kunt vinden? Bekijk dan de lijst met deelnemers.
Groenkeur-bedrijven
Verdeeld over de beurshallen staan ruim veertig Groenkeur-bedrijven die bezoekers graag willen vertellen over hun projecten en duurzaam geteelde bomen, struiken en vaste planten. In de Groenkeur-stand word je bijgepraat over de ontwikkelingen rondom kwaliteit, duurzaamheid en circulariteit bij gemeenten, provincies, en waterschappen waar dit het groene vakgebied raakt.
NL Greenlabel
Ook NL Greenlabel is een van de partners van Vakbeurs Openbare Ruimte. Tijdens de beurs worden de eerste resultaten van de Groene Stad Challenge bekend gemaakt. Dit evenement draait om ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van de openbare ruimte.
Future Green City
VHG en Stadswerk organiseren op de beurs onder de vlag van Future Green City tal van kennissessies. Zo vertelt bomenconsulent Hans Kaljee van gemeente Amsterdam over groen assetmanagement. Kaljee gaat met name in op het inspecteren en programmeren van groene kapitaalgoederen.Landschapsarchitect Johan Vlug vertelt over het initiatief De Publieke Stadstuin.
Doorstroomlocaties
Beurzen zijn zogenoemde doorstroomlocaties en kunnen daarom doorgang vinden. Deze zijn wel aan een aantal regels gebonden. Zo is het alleen mogelijk online te registreren voor de beurs, dit kan niet ter plekke. Ook moeten bezoekers binnen 1,5 m afstand houden. Een mondkapje is niet verplicht.