Massink weg bij Damcon: ’Mooi wat ik heb mogen meemaken’

    Directeur Gerrit Massink heeft afscheid genomen van mechanisatiebedrijf Damcon en het werk in de boomkwekerijsector. Hij kijkt terug op een mooie tijd.

    „De boomkwekerij is gewoon een mooie sector om in te werken”, zegt Massink (58) op zijn laatste werkdag bij Damcon op het Agro Business Centre in Dodewaard, woensdag 15 mei. Hij prijst ook het mechanisatiebedrijf. „Er staat een fantastisch team achter en de nieuwbouw hier op het ABC is heel mooi.”

    Massink stopt bij Damcon vanwege een, zo bracht het bedrijf eerder naar buiten, ’een groeiend verschil van inzicht met de aandeelhouders over de te volgen koers’. Hij heeft er 21 jaar gewerkt, waarvan de laatste 11 jaar als directeur. Als boerenzoon uit de Achterhoek had hij altijd al een liefde voor landbouwtechniek en machinebouw.

    Damcon heeft in de afgelopen jaren allerlei boomkwekerijmachines ontwikkeld. „Mooi dat ik dat allemaal heb mogen meemaken”, zegt Massink. Hij weet nog goed de eerste portaaltrekker van het bedrijf, die werd gebouwd voor een vruchtboomkweker. „De eerste was gebouwd op basis van een schetsje, hier de motor, daar de tank.” Nu betreft het welhaast serieproductie, hoewel er ook machines worden aangepast op een kwekerij.

    De schoffelmachine voor zware grond wordt nu ook in serie gemaakt. „Er zijn er al een stuk of 20 van verkocht, de machine werkt goed in de praktijk en dat is gewoon gaaf.” Kwekers van Tree Centre Opheusden konden eerst subsidie op de investering te krijgen (vanuit EU, provincie Gelderland en waterschap Rivierenland). „Er zijn ook kwekers die geen subsidie konden krijgen maar de machine toch wilden hebben. Dat vind ik mooi.”

    De nieuwe directeur van Damcon is Leendert Scheurwater, hij was de laatste 17 jaar reeds verkoopleider bij het mechanisatiebedrijf. Massink heeft ondertussen een nieuwe uitdaging gevonden. Hij gaat nu als bedrijfsleider aan de slag bij Road2Work Nederland, een bedrijf dat is opgericht door Erik Schalk wiens wortels in de boomkwekerijsector liggen.

    Road2Work helpt mensen die langdurig werkloos zijn, terug te keren op de arbeidsmarkt. Het bedrijf verwerkt elektronisch afval. „We demonteren computers en laptops”, zegt Massink. „Het heeft dus niets met mechanisatie te maken.”

    Dit artikel verder lezen?

    Uw voordelen

    • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
    • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
    • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
    guest
    0 Reacties
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties