Van 18 verschillende alstroemeria’s van Tesselaar Alstroemeria uit Luttelgeest is de CO₂ footprint berekend met hulp van Benefits of Nature (BON).
Reeds diverse potplanten hebben een CO₂ footprint, evenals recentelijk de eerste Nederlandse rozen. Begin dit jaar is bekend gemaakt dat van Nederlandse gerbera’s, Keniaanse rozen en takken van de pistacheboom (afkomstig uit Spanje) en salalblad (Verenigde Staten) ook een CO₂ footprint is berekend.
Nieuwe ledlampen
„Voor klanten wordt het steeds belangrijker dat we naast hoge kwaliteit ook rekening houden met het milieu. Door deze berekening wordt de hele keten van de alstroemeria zichtbaar en tonen wij aan wat ons aandeel is qua milieu-impact”, licht Rick Tesselaar toe. Met de footprint heeft het alstroemeriabedrijf ook een vertrekpunt om verbeteringen door te voeren. Inmiddels is door nieuwe ledlampen in de schuur te plaatsen al een besparing gerealiseerd.
Aan de weg timmeren
„Afgelopen jaren is BON vooral bezig geweest met samenwerken, groeien en het verbeteren van processen”, doet managing director Henri Potze uit de doeken in een interview met het Vakblad dat vrijdag 14 april verschijnt.
De organisatie is door allerlei partijen, onder meer de zogenoemde Fouding Father’s, financieel ondersteund. Ze hebben er nu tegen de 70. „We staan steeds steviger op eigen benen, zodat we besloten hebben het bij 100 Founding Fathers te laten”, licht Potze toe.