Home Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Inzicht krijgen in waterstromen is lastig maar lonend

Inzicht krijgen in waterstromen is lastig maar lonend

0
Inzicht krijgen in waterstromen  is lastig maar lonend

Telers met grondgebonden teelten moeten aan kunnen tonen dat zij de emissie naar grondwater en oppervlaktewater zoveel mogelijk beperken. Deze zogenoemde zorgplicht begint met inzicht in de waterstromen. Praktijkervaringen werden gedeeld tijdens het WaterEvent in Bleiswijk.

Gebruik voor het meten van die dikke drainsoep geen apparaat met bewegende delen. Deze tip gaf beleidsmedewerker Guus Meis van LTO Glaskracht Nederland tijdens de workshop ’Emissiebeperking grondgebonden teelten’, een onderdeel van het WaterEvent dat op 4 oktober in Bleiswijk werd gehouden. „Het drainwater tast die bewegende delen snel aan. Soms staat een nieuwe meter al na vijf weken stil. Je kan dus beter een flowmeter zonder bewegende delen kopen, of de elektromagnetische meters die op de markt zijn.”

Vorig artikel Hortensia ook komende drie jaar gepromoot
Volgend artikel Bloemengraffiti verfraait straatbeeld
Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam als vakredacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Een geboren en getogen Westfries (Obdam) en inmiddels al enkele decennia woonachtig tussen de kassen in het Westland. Hij groeide op een agrarisch bedrijf op, plukte op jonge leeftijd enkele vruchten uit de lucratieve bollenteelt-/handel en koos uiteindelijk voor een opleiding aan de Agrarische Hogeschool in Den Bosch. Deed tien jaar allerlei werkzaamheden bij vermeerderaars van chrysantenstek en realiseerde zich toen dat er nog een manier is om zijn nieuwsgierigheid en brede interesse in de agrarische sector te benutten. Een vacature bij het Vakblad kwam precies op het goede moment. Binnen een maand was hij aangenomen als vakredacteur. Volgde journalistieke cursussen, maar merkte al snel dat interesse, kennis en ervaring van de sierteelt ook heel goed van pas komen in zijn nieuwe baan. Mooi om als redacteur dicht bij de ontwikkelingen in de sector te zitten. Met zowel familieleden en diverse vrienden en kennissen in de sierteeltbranche, is er sowieso altijd input. Het blijft uitdagend om daar vakinhoudelijke dingen van te maken, zowel in print als online.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties