Glastuinders met duurzame bouwplannen krijgen steun

Glastuinders met duurzame bouwplannen voor kantoor, of de huisvesting van internationale medewerkers kunnen steun krijgen van de Buyer Group biobased bouwmaterialen. Het ministerie van LNV financiert de Buyer Group, op initiatief van Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland.

Opdrachtgevers voor gebouwen of infra kunnen samen met aanbestedingsexpert Pianoo (expertisecentrum van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat) kijken hoe ze biobased materialen kunnen opnemen in de bouwplannen. Idealiter zijn dat materialen afkomstig uit de glastuinbouwsector, zoals bijvoorbeeld myceliumproducten van chrysantenstengels.

Licht materiaal
Biobased materiaal is meestal relatief licht, waardoor op funderingskosten kan worden bespaard. Het legt langdurig CO2 vast, waardoor het bijdraagt aan de duurzaamheidsambities van de glastuinbouwsector.

Duurzaamheidsambities
Glastuinbouw Nederland op haar site: „De glastuinbouwsector kan hiermee aantonen dat het de verantwoordelijkheid voor de eigen medewerkers wil nemen. In bestemmingsplannen is er in de praktijk echter beperkt ruimte voor het realiseren van huisvesting. In de onderhandelingen met de lokale overheden over planologische ruimte voor bouwplannen, kan het ondernemers helpen als een project bijdraagt aan gemeentelijke duurzaamheidsambities, zoals circulair en biobased bouwen.”

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties