FytoCompass geeft inzicht in fytosanitaire risico’s

Vandaag is tijdens het PlantgezondheidEvent het FytoCompass gelanceerd. De website biedt ondernemers informatie over ziekten en plagen. Ook kunnen ze een Fytosanitaire RisicoInventarisatie en -Evaluatie (F-RIE) maken. Dit draagt bij aan een betere bewustwording van fytosanitaire risico’s.

Om bedrijven te helpen de bewustwording in relatie tot fytosanitaire risico’s te vergroten, hebben land- en tuinbouworganisaties namens hun leden met hulp van de overheid het FytoCompass ontwikkeld. Dit is een website met achtergrondinformatie en vragenlijsten waarmee fytosanitaire risico’s in kaart worden gebracht.

FytoCompass biedt naast de risico-inventarisatie, alerts bij risico’s, nieuws over actuele vondsten en een kennisbank met informatie over plagen, ziekten, protocollen, ect. Iedere ondernemer kan via Mijn FytoCompass op de website een profiel aanmaken en direct starten met invullen van de vragenlijsten.

Belangenorganisaties uit de land- en tuinbouw houden de website up to date. Deze brede samenwerking vanuit de hele keten maakt dit initiatief uniek en waardevol. De website stimuleert bewustwording van denken en handelen in belang van het collectief

Sjaak van der Tak, voorzitter Glastuinbouw Nederland (rechts), Gert Mulder, directeur GroentenFruit Huis (links) en Anneke van Dijk, specialist fytosanitair beleid LTO Nederland (midden), zetten met een druk op de knop het FytoCompass live.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties