Fotorepo Kom in de Kas (2)

Bijna 200 kwekers in 23 regio’s en 210.000 bezoekers. Afgelopen weekend werd voor 42-ste keer Kom in de Kas georganiseerd. De redacteuren van het Vakblad bezochten zeven regio’s en laten in twee foto-reportages hun impressie zien. Hier enkele beelden vanuit Westland, Heerde, Bommelerwaard en Breda.

Hoe werkt een WKK? Dat hoef je niet perse te vragen aan een van de vele vrijwilligers in een herkenbaar wit T-shirt van Kom in de Kas.
Bij potplantenkwekerij Duijn-Hove in Maasland hadden lelietelers een fotogenieke presentatie van hun brede sortiment.
Arend Roses legde uit dat zij een paar cultivars hebben geselecteerd waarbij zowel geur als houdbaarheid prima zijn. Publiek mocht hun voorkeur aangeven. Test 1,2,3….
Welke vind jij de mooiste? Chrysantencollectief Zentoo liet een deel van zijn sortiment beoordelen door jong en oud.
Een selfie met kratten vol uitgangsmateriaal van beaucarnea op de achtergrond. Het kon bij kwekerij Duijn-Hove in Maasland. De stammetjes zijn 2 en 4 jaar oud. Na zo’n half jaar telen in de kas zijn ze klaar voor de verkoop.
Selfies maken is voor alle leeftijden
Ted van Luijk, de voorzitter van de Westlandse commissie van Kom in de Kas, fungeerde ook als fotograaf. Bij Arend Roses zette hij een gezin op de gevoelige plaat. Als hij de foto deelt op social media met de tag #jaikwilarendroses, is er kans op een mooie bos rozen.
Een medewerker van Arend Roses was zelf ook heel actief en enthousiast bij het aankleden en fotograferen van bezoekers aan de rozenkwekerij. Hoeden, diadeems, boeketten en een sluier ontbraken niet.
Air so Pure ontbrak niet in Westland. Een miniatuur kasje vol groene planten. Hoe gezond is dat? Even proberen…
KP Holland bestaat bijna 70 jaar. Het familiebedrijf Van der Knaap uit Naaldwijk heeft alvast een opvallende collage met beelden uit zijn geschiedenis.De 3e generatie is sinds dit jaar present.
Om een indruk te geven van de aanloop op de zonnige zondag in Westland: het betonpad bij Arend Roses.
De tien bedrijven aan de Herenwerf in Maasland staan op loopafstand van elkaar. Ben je op de fiets, dan kan je die gebruiken. Veel bezoekers maakten gebruik van de shuttlebussen die vanaf de centrale Westlandse parkeerplaats bij Royal FloraHolland vertrokken.
Veel belangstelling voor biologische gewasbescherming, zoals hier bij Van Uffelen Flowers. De deels doorzichtige kokers worden, als ze gevuld zijn met roofmijten of andere biologische bestrijders, aan een aanpaste spuitboom gemonteerd. Machinaal verdeel je zo die nuttige insecten over je gewas.
Wil jij na het zien van al die bloemen en planten tijdens Kom in de Kas wellicht straks een groene opleiding? Hier alvast een tasje
Het Haagse museum Museon was een van de bedrijven en instanties in Maasland die de link tussen tuinbouw, techniek, opleiding, carriere en toekomst legden.
Bij kwekerij Van der Velde in Heerde konden bezoekers de geur van perlagonium matchen met item op de tafel als cola, citroen en pepermunt.

 

Onder stegdoppelplaten kweekt Gerard Willemsen in Bergerden zijn tropische planten en potalstroemeria’s. In een tijd dat klimaat erg leeft onder burgers legt hij aan bezoekers van Kom in de Kas uit dat voor wat betreft zijn producten onder stegdoppelplaten hij niet alleen meer energie bespaart dan onder glas, maar ook nog eens een betere kwaliteit kan leveren.

 

 

Terwijl het areaal kleinfruit en vooral aardbeien onder glas groeit, neemt dat van kersen af. Christ en Anny Biemans telen ze echter na 17 jaar nog steeds in Breda. Helaas bloeiden de bomen dit jaar tijdens Kom in de Kas niet.

Bekijk nog meer beelden in Kom in de Kas 2019 deel 1.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties