FloraHolland: Beeldveilen planten gaat gewoon door

Royal FloraHolland gaat het beeldveilen voor planten invoeren. Zij wijkt niet van de plannen af, zo laat de veiling in een reactie weten. Eerder deze week maakten een groep telers en handelaren bezwaar tegen deze plannen van de veiling.

FloraHolland meldt dat zij niet gaan tornen aan de invoering van het beeldveilen voor planten. Het overgaan op beeldveilen is onderdeel van de uitvoering van onze strategie Royal FloraHolland 2020. Daarin is digitaal de standaard. „Het besluit om op 4 oktober in Aalsmeer en Naaldwijk te starten met beeldveilen voor planten, hebben we genomen in goede afstemming met onze Adviesraden, Klantplatform, Raad van Commissarissen en de Algemene Ledenvergadering.

Nu blijkt dat een deel van de kwekers en klanten bezwaren heeft tegen het verdwijnen van de fysieke plantenklok, willen we samen met hen oplossingen zoeken voor deze bezwaren. Vier van de leden van de actiegroep zijn daarom toegevoegd aan de Klankbordgroep Versterken Plantengroep. Op 1 augustus komt de Klankbordgroep bijeen en op de agenda staan o.a.: kwaliteit van beeldmateriaal, invullen etalagefunctie, alternatieven voor impulsaankopen, mogelijkheid van offline naast online”, zo laat Joram Kanner, perswoordvoerder van FloraHolland, in een reactie weten.

Eerder deze week maakten een groep telers en handelaren bezwaar tegen de plannen van FloraHolland om te gaan beeldveilen op de plantenklokken in Aalsmeer en Naaldwijk. Zij vinden dat de veiling de etalage niet moet sluiten en vrezen dat er door beeldveilen minder impulsaankopen plaatsvinden. Ook geven zij aan dat aanvoerinformatie nog niet op orde is. FloraHolland kondigde gisteren al verscherpte maatregelen aan om de betrouwbaarheid van de informatie te verhogen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
K. Penning
K. Penning
7 jaren geleden

Propaganda van RFH. Het een sluit namelijk het ander uit. Je kunt niet het fysiek planten veilen afschaffen en tegelijkertijd de impulsaankopen en de etalagefunctie van de klok veilig stellen. De inhoudelijke bezwaren van een substantieel deel van de kopers m.b.t. de abrupte fysieke sluiting worden door de directie niet onderkend en niet begrepen.
Kennelijk is RFH niet in staat te differentiëren naar de inkoopbehoeftes van haar verschillende klantengroepen.
RFH blijft zo een logge, top-down bestuurde monopolist waar niemand goed mee uit de voeten kan of tevreden mee is. Met dit gegeven, ontwikkelt zich de toekomst van RFH in rap tempo naar een scenario als dat van de Titanic.