CO2-footprint wordt laagdrempeliger voor MPS-telers

Hoogstwaarschijnlijk nog deze zomer gaat MPS-ECAS ook de verificatiecontroles doen voor de footprintberekeningen van Benefits of Nature (BON). De organisatie neemt ook de audits af van telers met MPS-ABC. De stichtingen MPS en BON zijn dicht bij het bereiken van een overeenstemming.

De registratiegegevens van MPS kunnen door deze samenwerking dus een meerwaarde krijgen, aldus Henri Potze, initiatiefnemer van Benefits of Nature. „Waarom het wiel opnieuw uitvinden als die al bestaat. Dat geldt voor alle samenwerkingsverbanden die we aan gaan.”

Voor de footprintberekeningen gebruikt BON al vaak data uit de registratiesystemen van MPS-ABC. Nu de verificatie bij een en dezelfde uitvoerder ligt, maakt het voor een teler eenvoudiger en goedkoper om een CO2-footprint te overwegen. De extra data die nodig is voor de berekening van de footprint gaat MPS-ECAS ook voor BON toetsen.

MPS-ECAS is als bv aan MPS gelieerd, maar heeft wel een onafhankelijke status. In de praktijk worden daar wel eens vraagtekens bij gesteld. Vandaar dat MPS een start maakt om de verificaties ook door een andere controleorganisatie toe te staan te beginnen bij buitenlandse telers die MPS-GAP gecertificeerd zijn.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties