Workshop ecokathedralen bouwen

In de workshop ’ecokathedraal denken en werken’ leer je meer over de ideeën van Louis le Roy – grondlegger van diverse ecokathedralen in Friesland en Groningen. Stichting TIJD organiseert komend jaar maar liefst negen van deze workshops omdat Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is.

Stichting TIJD definieert een ecokathedraal als ’een gebied waar mens, plant en dier op een gelijkwaardige manier eindeloos samenwerken, zonder plan vooraf en met vrije energie. Het is een plek waar natuur en cultuur samenkomen.’ Het woord kathedraal verwijst dan ook naar het langdurige proces – net zoals in de Middeleeuwen soms wel eeuwenlang aan een kathedraal werd gebouwd – en niet naar het concrete gebouw.

Tijdens de workshop worden de theorie en praktijk van Le Roys ecokathedralen behandeld. Wat zijn het, waarom worden ze gemaakt, waar kan je een ecokathedraal bouwen en wie kunnen ecokathedralen bouwen? Dit zijn enkele vragen die tijdens de workshop aan de orde komen. Ook zal een van de ecokathedralen in Heerenveen of Mildam worden bezocht. De eerste workshop vindt plaats op woensdag 21 februari. Meer informatie en een aanmeldformulier is te vinden op www.ecokathedraal.nl.

Ecokathedraal
De Le Roy-tuin in Heerenveen. (Foto: Stichting TIJD)
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties