Het Levende Gebouw nu ook als lesmateriaal

VHG heeft onlangs tijdens het webinar ’Het levende gebouw comes alive’ de e-learning module gelanceerd die samen met een aantal groenbedrijven en AOC’s is ontwikkeld. Deze is opgebouwd uit verschillende modules en is daardoor flexibel in te zetten, passend bij de instromende deelnemers.

het levende gebouw

De VHG-handleiding Het Levende Gebouw is gebruikt ter inspiratie. Zo zijn de thema’s mens, klimaat, natuur en economie vertaald naar verschillende modules. Deze zijn vervolgens aangevuld met de modules ’techniek en aanleg’ en ’onderhoud en veilig werken’.

Opbouw

Na een basisdeel met veel praktijkopdrachten kiest de deelnemer voor verdieping. Dat kan bijvoorbeeld in de richting dakgroen, gevelgroen of interieurbeplanting. Ter afsluiting maken de studenten een eindopdracht. Daarbij formuleren ze een advies voor het transformeren van een bestaand gebouw naar een levend gebouw.

Lees ook het interview in TenL 12 van 2019 met Kim van der Leest, auteur van de Handleiding Het Levende Gebouw. Klik hier als je een digitaal abonnement hebt. Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Meer weten over de e-learning? Stuur een mail aan Jeroen Zijlmans bij VHG.

Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties