Coronaregels: alleen in de bus en een digitale borrel

Hoveniersbedrijven en groenvoorzieners gaan door, maar hebben hun werkwijze aangepast aan de coronaregels. BTL bijvoorbeeld, volgt daarbij, net als veel andere hoveniers, in eerste instantie de richtlijnen van RIVM en GGD. Via verschillende kanalen houdt het bedrijf de medewerkers vrijwel dagelijks op de hoogte van de stand van zaken en eventuele nieuwe maatregelen.

Naast de adviezen van de overheid hanteert BTL ook eigen coronaregels. Woordvoerder Meggie Olijslagers: „Collega’s op projecten of kantoor werken bijvoorbeeld met maximaal drie tegelijk. Er gaat maximaal één persoon in een bus en we hanteren verschillende vertrektijden op de vestigingen. Ploegen houden gefaseerd pauze en maken geen gebruik van de kantine van klanten. Afspraken hebben we zoveel mogelijk op afstand met telefoon of Skype of we stellen ze uit.”

Vrijdagmiddagborrel

Met al die maatregelen wordt werken er niet gezelliger op. BTL lost dit op door via verschillende kanalen aandacht te geven aan sociale interactie binnen het bedrijf. Olijslagers: „Bijvoorbeeld door persoonlijke berichten vanuit onze (internationale) directie, foto’s delen van je thuiswerkplek en een digitale vrijdagmiddagborrel.”

Communicatie met de opdrachtgever is extra belangrijk in deze tijden. Olijslagers: „Wij informeren onze klanten over de maatregelen die wij nemen en stemmen met onze opdrachtgevers af of er aanvullende maatregelen op de diverse projecten zijn waaraan wij ons moeten houden. Dit kan bij de ene opdrachtgever betekenen dat wij kunnen doorwerken met inachtneming van veiligheidsmaatregelen. Maar er zijn ook opdrachtgevers waarbij terreinen en gebouwen niet meer toegankelijk zijn. Het belangrijkste is om met elkaar in contact te blijven en indien nodig afspraken tijdelijk te herzien.”

Toekomst

De meeste hoveniers en groenvoorzieners lijken tot nog toe relatief goed weg te komen in de coronacrisis. Ze hebben een overvolle agenda en het werk kan – met enkele aanpassingen – gewoon doorgaan. Toch heerst er ook onzekerheid. Nu gaat het nog goed, maar dat kan van de ene op de andere dag voorbij zijn door nieuwe maatregelen van het kabinet. Bovendien zijn de economische gevolgen van de coronacrisis op de lange termijn nog lang niet te overzien.

Lees hoe hoveniers hierover denken en hoe andere hoveniersbedrijven omgaan met de coronacrisis. Klik hier voor het artikel in TenL 7 (met inlog). Klik hier voor meer berichten over corona.

Foto Robin Visser

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties