’Waarom moeten we werken met een systeem dat niet af is?’

    Ad Dekkers van kwekerij Sentinel ervaart dat Floriday voor hem nu niet werkbaar is. Hij is een van de kwekers die achter de werkgroep ‘FloriNEE’ zit. „Waarom verplicht Royal FloraHolland telers om met een systeem te gaan werken dat niet af is? De veiling moet niet sneller gaan dan mogelijk is.”

    Teler Ad Dekkers geeft aan dat hij nu niet met Floriday uit de voeten kan. Het ontbreken van staffelprijzen is het voornaamste probleem. „Veel van mijn klanten bestellen een laagje per soort. En daar hangt een ander prijskaartje aan dan aan een volle kar. Als ik geen staffelprijzen kan invoeren in Floriday, kost mij dat op jaarbasis gigantisch veel omzet. Dan heb je het zeker over een bedrag met vijf nullen. Op dit moment werk ik dus weer op de oude manier. Als Floriday niet wordt aangepast, zal ik mijn afzet anders moeten gaan organiseren.” Ook het uitprinten van veilingbrieven is volgens Dekkers tijdrovend.

    Royal FloraHolland neemt de geluiden van kwekers en kopers serieus. De veiling is op dit moment in gesprek met de Ledenraad.  „We spreken ook met stakeholders uit het veld om te verkennen welke problemen er zijn en hoe we die kunnen oplossen.  We staan altijd open de discussie hoe we het beter kunnen doen. Pas als je gaat gebruiken komt boven water wat er qua werkwijze verandert of wat er ontbreekt. Digitaliseren is meer dan de huidige werkwijze nabouwen. Het vraagt een andere manier van werken en denken. Het is een complex proces en iedereen zal zich wat moeten aanpassen om er een succes van te maken. Belangrijk is dat we elkaar daar bij helpen”, zegt woordvoerder Michel van Schie. 

    Lees het interview met Ad Dekkers en de volledige reactie van Royal FloraHolland in het Vakblad voor de Bloemisterij. Het verhaal is ook hier te lezen.

    guest
    0 Reacties
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties