Waterschappen tekenen voor Deltaplan Biodiversiteitsherstel

    De waterschappen van Nederland zijn op 13 november toegetreden tot het landelijk Deltaplan Biodiversiteitsherstel. De datum, vrijdag de 13e, is daarbij een symbolische datum, want het gaat niet goed met biodiversiteit. Vorig jaar luidde IPBES (Intergouvernementeel Platform voor Biodiversiteit en Ecosysteemdiensten) de noodklok voor de hele wereld.

    Eind 2018 is het Deltaplan Biodiversiteitsherstel gelanceerd om de teruglopende biodiversiteit om te buigen naar herstel. De partners van dit deltaplan zijn afkomstig uit de onderzoekswereld, de landbouw- en watersector, en natuurorganisaties. Allemaal stellen zij een actieplan op om het herstel aan te pakken.

    Groene Cirkels Bijenlandschap

    Een van de ondertekenaars is het Hoogheemraadschap van Rijnland. Het actieplan van Rijnland heeft een looptijd van zeven jaar voor de periode 2020 – 2027. Hierin is onder meer de samenwerking opgenomen met lokale partners als Naturalis en Groene Cirkels Bijenlandschap. Er wordt gekeken naar de manier waarop eigen bedrijfsterreinen kunnen worden ingericht en aangepast voor plantsoorten en insecten.

    Rijnland legt bloemrijke dijken aan en verstrekt subsidies voor agrariërs om sloten op ecologische manier te schonen en om bloemrijke bufferstroken aan te leggen langs akkers. Waldo von Faber, portefeuillehouder van Biodiversiteit bij Rijnland: „Daar waar het kan, wordt biodiversiteit in onze bedrijfsprocessen opgenomen. Als het aan mij ligt, is elke dag een duurzame dag.”

    Dijkgraaf Rogier van der Sande, voorzitter van de Unie van Waterschappen, zette tijdens het digitale symposium ‘Werk maken van biodiversiteit’ zijn handtekening onder het Deltaplan Biodiversiteitsherstel.
    Abonneer
    Laat het weten als er
    guest
    0 Reacties
    Oudste
    Nieuwste Meest gestemd
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties