Tegelspleet

    Het is heerlijk rustig in het dorp. Fluitend wandel ik naar de boekhandel om wat printpapier te halen. Dan valt mijn oog op een stratenmaker. Tenminste, dat denk ik, want die twee roze wangen met dat gleufje ertussen, dat is duidelijk een beroepsgericht decolleté.  Juist, een bouwvakkersdecolleté.

    Als ik dichterbij kom zit de man toch geen straten te maken. Hij is met een krijtje in de weer. Ik lees over zijn schouder mee en zie dat hij ’liggend vetmuur’ heeft opgeschreven. Een pijl verduidelijkt waar dat op slaat. Tussen de spleten van de tegels zie ik een stervorming plantje. Een stuk verder zie ik nog een pijl met ’herderstasje’ en ’nagelkruid’.

    Wat ben je aan het doen?’ ’Dit is de nieuwste rage, overgewaaid uit Engeland en Frankrijk, dit is botanisch stoepkrijten. Plantjes op de stoep voorzien van een naam met krijt. Zo halen we stoeptegelspleetplantjes uit de anonimiteit. ’Deze hobby was met glyfosaat nooit ontstaan’ zeg ik. ’Nee, dat klopt wel, maar deze plantjes zijn goed voor de bestuiving en ze zorgen nog wat voor de biodiversiteit.’

    Wat gaaf, veel succes!’ Snel haal ik papier, want om karren die klaar staan voor transport papierloos te laten vertrekken is vragen om moeilijkheden. Terug naar mijn auto kom ik nog ’vrouwenmantel’, ’stinkende gouwe’, ’robertskruid’ en ’wolfsmelk’ tegen. Ik raak er enthousiast van, wat een leuk idee om stadsnatuur zo te promoten. Waarom doen we daar als kwekers eigenlijk niets mee?

    Want we maken wel gave etiketten als informatiedrager, maar eigenlijk zijn die vooral bedoeld voor in de winkel, als promotie, om het er aantrekkelijker uit te laten zien voor de verkoop. Maar in welke tuin vind ik nog informatie terug als het eenmaal geplant is? Waar zijn de informatiedragers om van elke tuin een soort botanische tuin te maken? Ja, het kan wel, maar geef maar eerlijk toe dat de primaire gedachte van onze etikettenlijnen is om verkoop te stimuleren.

    Dus collega’s, ga er eens op uit. Kijk eens goed naar een tegelspleet, kalk de stoep vol en raak enthousiast, daar kunnen echt heel goed ideeën uit voortkomen.

    Abonneer
    Laat het weten als er
    guest
    0 Reacties
    Oudste
    Nieuwste Meest gestemd
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties