Als zomerbloemen en trekheesters per 1 januari 2019 onderdeel zijn van LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten, heeft dat volgens voorzitter Henk Raaijmakers positieve gevolgen voor het werk dat de vakgroep uitvoert.
Eerder meldde LTO Glaskracht Nederland dat de netwerkstructuur van zomerbloemen en trekheesters gaat veranderen. Per 1 januari worden die snijbloemen die buiten in de vollegrond worden gekweekt, onderdeel van de LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten.
Momenteel werken de LTO-organisaties aan die overgang. Raaijmakers reageert alvast verheugd. „We krijgen er dan meer dan 300 leden bij. Dan worden we een massieve organisatie binnen LTO Nederland.” Bedoeling is volgens hem dat kwekers van zomerbloemen en trekheesters dan als cultuurgroep gaan functioneren.
’Ook Cemp wordt sterker’
Raaijmakers vindt de overgang vrij logisch gezien de overlappende thema’s als bodem, bemesting. En gewasbescherming. De vakgroep is bezig met de oprichting van coöperatie om geld bijeen te brengen voor de Coördinator effectief middelen pakket (Cemp). „Als de zomerbloemen en trekheesters ook meedoen, wordt ook de Cemp sterker.”
Foto: Shutterstock