Pestplanten

Oké, wetenschappers lijken het erover eens te zijn, dus wie ben ik te twijfelen. Planten praten met elkaar. Nou, misschien is communiceren een beter woord. Ik zal het even uitleggen. Bomen bijvoorbeeld, nemen met behulp van mycorrhiza voedingsstoffen op. Lagere-school-kennis tegenwoordig. Die rhyza-dinges staan ook met elkaar in contact en een grapjas heeft dat ooit het wood-wide-web genoemd. Naar het wereldwijde web, oftewel internet, maar dat snapt u wel. Grappig.

Nu wil ik graag een stapje verder gaan. Want ik heb wetenschappelijk bewijs dat planten niet zomaar wat heen en weer lullen over koetjes en kalfjes daar onder die grond. Planten zijn echt vreselijke wezens. Echt hoor, niks menselijks is ze vreemd. Ik kan aantonen dat planten echt een pokkehekel aan elkaar kunnen hebben. Ze kunnen soms elkaars bloed wel drinken.

Hier komt bewijsstuk 1. Haal in uw kwekerij maar eens een pot van de plant. Kijk eens goed en wat ziet u dan? Juist, wortels aan de buitenkant van de pot. Hierin herkent u toch ook de gevangene die met zijn rug en handpalmen tegen de muur gedrukt angstig afwacht wat voor gruwelijke plannen zijn mede-celgenoot met hem heeft? Vreselijk gezicht als u zo kijkt, toch?

Maar nog veel indringender is bewijsstuk 2. Wij steken hier al jaren meerdere stekken per pot. Dan heeft de consument ook wat als ’ie wat koopt. Vier of vijf voor de prijs van één. Zoiets. Maar er staan hier honderdduizenden potjes waar nooit vier dezelfde plantjes in zitten. Kom maar eens kijken: er is in elk potje er altijd één het haasje!
Kijk, in een nest met hondjes snap ik het nog, daar moeten zaadjes en eicelletjes versmelten en dat geeft verschil. Maar wij klonen hè! Hier zou alles hetzelfde moeten zijn. Maar nee, er zitten hier vaak drie stekjes in een pot die die vierde gewoon weg willen pesten. Die drie pakken het eten af van die vierde. Nananana.

Ik heb ook heel erg wetenschappelijke testen gedaan met drie, vier of vijf in een potje. Ik garandeer je, er wordt er altijd één gediscrimineerd. Zelfs als ze allemaal uit het buitenland komen. Elke plant telt, maar of ze dat ooit gaan snappen? Pestplanten, bah!

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties