Handgeschilderde tulpen en Dukaton in tegels

    De Koninklijke Nederlandse Munt en Koninklijke Tichelaar hebben onlangs op de World Money Fair in Berlijn de ‘Officiële Herslag: Dukaton – Koninklijke Tichelaar editie’ onthuld. Deze munt, die zijn oorsprong vindt in de 16e eeuw, is aangebracht in een tegel van aardewerk waarop handgeschilderde tulpen zijn aangebracht.

    De tulp speelt een centrale rol in de Koninklijke Tichelaar editie. Elk jaar reizen miljoenen toeristen naar Nederland om de tulp te mogen aanschouwen. Arjan Smit, de voorzitter van Tulpen Promotie Nederland, was aanwezig bij de onthulling tijdens de World Money Fair. Samen met Remco Zeeuw, hoofd economische afdeling van de Nederlandse Ambassade in Berlijn, onthulde hij de Koninklijke Tichelaar editie.

    Goud, zilver en platina

    De Dukaton wordt herslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt. Deze muntsoort was een wettig betaalmiddel van de 16e tot de 18e eeuw. De Dukaton zal worden herslagen in goud, zilver en platina. Niet alleen is dit de eerste platina uitgifte ooit van de Koninklijke Nederlandse Munt, de gouden uitgifte heeft net als de originele Dukaton uit 1761 een unieke tulpenrand. Elke herslag zal worden geplaatst in een tegel die door de schilders van Koninklijke Tichelaar handgeschilderd is; elke uitgifte heeft een eigen decor. De uitgiften zijn zeer streng gelimiteerd en vanaf nu te bestellen.

    Bron en foto’s: Tulpen Promotie Nederland

    guest
    0 Reacties
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties