In Duitsland geldt met Pasen een strenge lockdown. Dat betekent dat ook tuincentra en bouwmarkten vijf dagen dicht gaan.
In Duitsland geldt van 1 tot en met 5 april de strengste lockdown sinds het begin van de coronapandemie. Dat heeft de regering van Angela Merkel vandaag bekend gemaakt. In deze periode geldt het motto ’WirBleibenZuHause’. Op dit moment zijn tuincentra en bouwmarkten in Duitsland geopend, maar tijdens Pasen gaan dus ook deze winkels dicht.
Op afspraak
In de deelstaat Noordrijn-Westfalen gelden vanaf 23 maart strengere maatregelen voor tuincentra. Vanaf die datum kunnen klanten alleen na het maken van een afspraak bij tuincentra terecht. Daarmee trekt de deelstaat de corona-regelgeving gelijk met de meeste andere winkels. Met Pasen moeten de tuincentra ook in deze deelstaat gesloten blijven.
Duitse Intratuin-vestiging geopend
Het nieuws van de strengere lockdown komt op de dag waarop de Duitse Intratuin-vestiging van Rainer Ostmann in Oldenburg officieel werd geopend. Vanaf woensdag 24 maart zijn consumenten welkom in een van de grootste tuincentra van Duitsland.
Onbegrijpelijk dat zelfs – letterlijk- openluchtzaken en tuincentra die een 10X grotere distance kunnen verzekeren dan de 1,5 m die altijd als veilig werd aangepraat, dat zelfs die moeten sluiten. De producten die er verkocht worden houden de mensen ook weer in de buitenlucht van de tuin of terras. Diezelfde buitenlucht die aangepraat werd als het meest heilzame mbt corona. Het lijkt meer en meer op een politiek georganiseerde krachtmeting tussen beleid en ondernemers, met als ultieme doel het meer en meer overheidsafhankelijk maken van burgers en ondernemers. Waar gaat dit toe leiden?
Dit leidt ertoe dat de economie van binnenuit wordt uitgehold. De kleinere ondernemers zijn het eerst aan de beurt. De wat grotere iets minder sterke, afhankelijke bedrijven, raken nu sneller verzwakt. Grondstoffen worden nu ook al duurder of moeilijker leverbaar waarna ook de gezonde bedrijven moeite krijgen met overleven doordat er wel een basis voor handel is maar de handel zelf, door een gebrek eraan, niet geleverd kan worden. Door middel van het huidige beleid en het placebo-effect van de overheids’steun’ wordt de basis gelegd voor talrijke failissementen. Als die bom straks ontploft gaat de gewone burger er pas meer van merken, Tot nu toe wordt alles nog geaccepteerd ten bate van het ‘goede’ doel, wat dat dan ook maar mag zijn…. . Ontslagen zullen volgen, produkten zullen schaarser worden, onze kinderen zijn de dupe en zullen voor het huidige beleid decennia moeten bloeden. Ach hoor ik u denken, het valt toch nog mee…. het valt wel, …maar niet mee ……welterusten.