Tiny Forests: is er dan niemand die daar vraagtekens bij zet?

    Tiny Forests hebben een hoog aaibaarheidsgehalte; ze brengen natuur in de stad, bevorderen biodiversiteit en leren kinderen over flora en fauna. Toch heeft Tinka Chabot, Duurzaamste hovenier van 2019, stevige kritiek op de kleine bosjes. Al minstens een half jaar laat zij in verschillende media (Trouw, regionale dagbladen, social media) geen spaan heel van het concept.

    Volgens Chabot klopt er weinig van de manier waarop de bosjes geplant worden en de manier van bodembewerking. Daarbij is de prijs die bedrijven, hoveniers en gemeenten hiervoor moeten betalen veel te hoog. Bovendien zet ze op zijn zachtst gezegd haar vraagtekens bij de manier waarop het idee van Japan, via India ’zomaar’ in Nederland is geland en ’kritiekloos’ wordt toegepast.

    Chief Tree Planting Officer

    Tiny Forest-goeroe Daan Bleichrodt van IVN Natuureducatie is (uiteraard) juist heel positief. Hij is als Chief Tree Planting Officer bij IVN Natuureducatie verantwoordelijk voor het project. Hij is juist trots op de Tiny Forests en ziet ze als een geslaagde manier om de biodiversiteit te vergroten, mensen te verbinden en kinderen iets te leren over de natuur. En geslaagd zijn de Tiny Forests vanuit het standpunt van IVN zeker. Al vanaf de aanleg van het eerste bosje in 2015 zijn ze razend populair.

    Artikel

    In het artikel in TenL 4 leggen Tinka Chabot en Daan Bleichrodt hun standpunten uit. Klik hier om het te lezen (met inlog).

    Dit artikel verder lezen?

    Wachtwoord vergeten
    Nog geen abonnee?

    Direct registreren

    Uw voordelen

    • Het betrouwbare vakblad tien keer per jaar bij u op de deurmat
    • Vakinformatie over alle facetten van de bloemendetailhandel, de bedrijfsvoering, productpresentatie, verkoop en personeelsbeleid
    • Toegang tot online besloten artikelen en data
    • Exclusieve toegang tot digitale vakbladen database
    guest
    0 Reacties
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties