Na Beyond Imagination (2011) en Bloom (2012) heeft de Belgische bloemist Stef Adriaenssens opnieuw een groot project gerealiseerd. Van 13 tot en met 18 november is Taste of Three te bewonderen in De Keienhof Kalmthout (B). Voor dit evenement werkt hij samen met chefkok Kris Bresseleers en hoboïst Dirk Proost.
Na Beyond Imagination (2011) en Bloom (2012) heeft de Belgische bloemist Stef Adriaenssens opnieuw een groot project gerealiseerd. Van 13 tot en met 18 november is Taste of Three te bewonderen in De Keienhof Kalmthout (B). Voor dit evenement werkt hij samen met chefkok Kris Bresseleers en hoboïst Dirk Proost.
,,Taste of Three gaat over het prikkelen van alle zintuigen. Je kunt hier bloemen voelen en ruiken, genieten van gastronomische lekkernijen en luisteren naar bijzondere muziek. We nemen de bezoeker mee op een tocht door een sprookje, langs klanken, geuren en kleuren’’, vertelt Stef Adriaenssens op de eerste dag van het evenement.
Een jaar lang heeft hij dit voorbereid, samen met zijn mede-organisatoren en vijftig vrijwilligers met zeven verschillende nationaliteiten die meegeholpen hebben al het bloemwerk te maken. In totaal is in het project drie ton staal verwerkt, waar twee maanden laswerk in zit. Duizenden bloemen werden beschikbaar gesteld door Belgische en Nederlandse bloemenkwekers.
Beleving
Volgens de bloemist uit het Belgische Lier wordt beleving steeds belangrijker voor mensen. ,,Wij voeren de bezoekers als het ware mee door een wondere wereld wereld waarin ze van alles beleven. Ik denk dat er toekomst zit in dit soort projecten waarin we samenwerking zoeken met andere kunstvormen.’’
Taste of Three in restaurant De Keienhof en het park eromheen, is nog te bezoeken tot en met maandag 18 november.