In de Rozenhof Lottum vindt op zondag 18 juni ‘De smaak van de roos’ plaats. Het kookevenement maakt onderdeel uit van de Week van de Potroos, die van 18 tot en met 25 juni wordt georganiseerd.
Een Nederlandse en Duitse topkok gaan gerechten bereiden met Noord-Limburgse streekproducten als asperges, blauwe bessen, bloemblaadjes, champignons, ijsvogeljenever en heidehoning. En dat gecombineerd met rozenblaadjes van speciale rozencultivars, rozenijs en rozenbottelsiroop.
Met dit kookevenement wil De Rozenhof Lottum de gezonde roos en rozenbottel meer bekendheid geven als bron van geur- en smaakbeleving.
Potrozenshow
Tijdens de jaarlijkse Week van de Potroos van 18-25 juni vormt De Rozenhof Lottum tevens het kleurrijke decor voor de jaarlijkse Potrozenshow. Rozenkwekers/- veredelaars en tuincentra laten dan zien dat de roos uitermate geschikt is als pot- of kuipplant op het terras of in de tuin. Een vakjury bekroont elk jaar de allerbeste potrozen en de allermooiste presentatie en show.
Bron en foto’s: Rozenhof