Uit onderzoek van inspiratieplatform TuinTuin blijkt dat de eetbare tuin in 2015 ongekend populair is. De grote aandacht voor gezond voedsel van eigen bodem slaat duidelijk over op de Nederlandse tuinbezitter.
De moestuin is aan een opmars bezig. Dit blijkt uit de zoekopdrachten van Nederlanders op TuinTuin.nl en wordt ook bevestigd door tuinarchitecten op het platform. Dit jaar springt de eetbare tuin er enorm uit. ,,De eetbare tuin is onmiskenbaar een trend. Dat hangt volgens mij sterk samen met een steeds groter bewustzijn over wat we eten en waar ons eten vandaan komt’’, aldus tuin- en landschapsarchitect Arjan Boekel.
In elke tuin is wel iets te doen op eetbaar gebied, volgens Boekel. ,,Van het plaatsen van een fruitboom, een verhoogde moestuin, tot wat losse potten met kruiden op het terras. In een grote tuin zie je vaak een complete moestuin. In kleine tuinen gaat het eerder om het inpassen van eetbare planten.’’
Enthousiasme
,,Boeken en tijdschriften berichten onverminderd over moestuinen en eetbare planten. De betere restaurants hebben zelfs vaak hun eigen moestuin. Het enthousiasme over eetbare planten wordt verder onderstreept door de actie van Albert Heijn en het nieuwe tv-programma Van Hollandse bodem waarin de Nederlandse moestuin in de spotlights staat. Al met al een stevige trend’’, aldus de architect.
Bron: TuinTuin
Foto: INGImage