Niet verslappen met in achtneming coronaprotocol

    Tot dusver zijn zowel werkgeversorganisaties als vakbonden ervan overtuigd dat de meeste ondernemers en werknemers hun best doen om zich aan het coronaprotocol land- en tuinbouw en de richtlijnen van het RIVM te houden. Nu maatregelen worden versoepeld, is het juist belangrijk dat niet wordt verslapt, is de boodschap. Mede, omdat werken met arbeidsmigranten onder een extra vergrootglas ligt.

    Alles wordt gedaan vanuit de Tasforce Arbeid in samenwerking onder meer Stigas en Werkgeverslijn land- en tuinbouw om ondernemers hierop te wijzen. Is het niet via ludieke buttons dan is het wel door flyers of recentelijk via overzichtelijke poster.

    Actualiseren RI&E

    De risico-inventarisatie & evaluatie (RI&E), wordt gezien als een goed instrument waarmee die risico’s op de werkplek in beeld worden gebracht en waarmee acties om die risico’s te beperken in kaart worden gebracht. Die verplichting geldt ook als het gaat om nieuwe, wellicht tijdelijke situaties zoals het coronavirus. Van ondernemers wordt dus actie verwacht; wat is er al gedaan en hoe is dit verwerkt in de RI&E?

    Stigas is op dit moment een aanvulling op de sectorale RI&E’s aan het maken.

    Niet zo vaart lopen

    Toch wijst Jeroen Warnaar, bestuurder CNV Vakmensen, in een PLUS-artikel deze week in de Bloemisterij erop dat er ook nuchtere mensen werkzaam zijn in de glastuinbouw die denken dat het niet zo’n vaart zal lopen. „Verder komen de arbeidsmigranten om geld te verdienen en dat blijft met stip op 1 staan. De arbeidsmigranten die gezondheid belangrijk vinden, komen niet of blijven hier niet, want de basisomstandigheden voor arbeidsmigranten qua huisvesting en vervoer zijn financieel-economische moeilijk in lijn te brengen met richtlijnen van het RIVM.”

    Abonneer
    Laat het weten als er
    guest
    1 Reactie
    Oudste
    Nieuwste Meest gestemd
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties
    Monique
    Monique
    4 jaren geleden

    Op Twitter valt mij oog op de titel. Alsje blieft mensen. Wie schrijft dit nou? 1,5 meter afstand houden. Dat is niet normaal!