Poiesz Uitgevers brengt samen met biologische bloembollenkweker John Huiberts en Natuur en Milieufederatie Noord-Holland, het kookboek ‘Eet Smakelijke Tulp’ uit.
Johanna Huiberts-van der Berg en Reineke van Tol verzamelden 36 inspirerende voorbeelden van smaakvolle gerechten, van broodje tulp tot bollendesserts. Naast deze vele gerechten, staat het boek ook vol met bruikbare tips voor het koken met tulpenbollen.
Hoe fruit je de tulpenbollen op de juiste manier en welke kruiden zorgen voor de perfecte smaak? Zelfs onkruiden blijven niet onbesproken. Vogelmuur, paardenbloemblad en hondsdraf zijn namelijk ook prima in de sla of pesto te gebruiken. Daarnaast bevat het boek veel informatie over de eetbare tulpen, de biologische teelt, voedingswaarde en historische informatie.
Het boek in hardcover en met 72 pagina’s is vanaf eind september verkrijgbaar en kost 18,50 euro. ISBN-nummer: 9789491549977.
Bron en foto: Natural Bulbs