Het versterken van de klok. We horen graag je mening!

    Het was eind vorig jaar op de alv van Royal FloraHolland. Leden stemden in meerderheid in met een verhoging van de kloktarieven. Op diezelfde vergadering werd ook aangegeven dat ingezet wordt op versterking van de klok, omdat de klok heel belangrijk is. In januari zou de veiling de discussie daarover starten. In ledensessies is het onderwerp – in de schaduw van de ledenraad – inderdaad aan de orde gekomen.

    Dat de klok niet optimaal functioneert, daar zijn velen het over eens. Een van de kwekers die ik sprak vergeleek de klok met een loterij. Succes hangt af van of je voor- of achteraan geveild wordt. En veilvolgorde wordt grotendeels bepaald door loting. Ongeacht of je goede kwaliteit levert, betrouwbaar bent of regelmatig aanvoert; het lot bepaalt veel. Welkom aan de roulettetafel.

    De discussie over het versterken van de klok is niet nieuw, die is er al jaren. De urgentie om tot een oplossing te komen is echter groter geworden. Voor kwekers is het steeds lastiger zich te onderscheiden op de klok. De gemiddelde kennis van kopers neemt af. Op afstand is het ook moelijker oordelen. En wellicht zien kopers door de bomen het bos niet meer. A1 en A2 door elkaar. Hoe verzin je het?

    Gaat FloraHolland de discussie over het versterken van de klok na de zomer gestructureerd oppakken? Of vergt de invulling van de Ledenraad teveel tijd en wordt het begin volgend jaar? Het Vakblad wacht niet af en begint vast. De komende weken komen leden aan het woord over hun visie op het versterken van de klok. We horen graag je mening. Want de klok is een prachtig verkoopinstrument, maar de wijzers staan op vijf voor twaalf.

    Arie-Frans Middelburg

    Vakredacteur

     

     

    guest
    0 Reacties
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties