Gerbera in april op Bloemenagenda

De vrolijke kleuren en frisse uitstraling maakt van Gerbera een geweldige bloem voor de maand april, vindt Bloemenbureau Holland. De promotiearrangement zet de bloem in deze maand daarom centraal in de Bloemenagenda.

‘Of een arrangement nu om zachte pastels vraagt of om felle primaire kleuren, Gerbera kan het leveren. In uitstekende kwaliteit, want de voortdurende ontwikkeling van deze populaire snijbloem heeft het op draad zetten overbodig gemaakt. Gerbera blijft tegenwoordig tussen de 10-20 dagen mooi en is door het gebruiksgemak – geen bladgroen, gladde stengels, zeer Instagramwaardig – populair bij millennials en centennials’, aldus BBH.    

Herkomst 

Gerbera is een niet-geurende bloem die behoort tot de composietenfamilie. In het wild bloeit hij in Zuid-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië. Jaarlijks worden in Nederland ruim 900 miljoen gerbera’s geproduceerd met 600 verschillende variëteiten in kleuren, vormen en maten.

Inkoop​

Bepalend bij de inkoop is de lengte van de steel, de diameter van de bloem en of het enkel- of dubbelbloemige cultivars zijn. Ook de rijpheid is belangrijk. Bij een verse bloem zijn de buitenste twee tot vier meeldraadkransen in het hart geopend. Zijn er meer kransen meeldraden zichtbaar, dan is de bloem minder vers.

Gerbera moet vrij zijn van ziekten en plagen. De bloem kan Botrytis tonen op de bloemblaadjes (spikkels), in het hart van de bloem (smeul) of op de stengel (smet).

Gerbera’s die te lang droog in dozen hebben gelegen, voelen slap aan.

Verzorgingstips

Gebruik een schone vaas en vul deze met schoon water. Gaan er alleen Gerbera’s in de vaas, voeg dan het bijgeleverde houdbaarheidsmiddel in de juiste dosering of enkele druppels chloor toe. Drie druppels chloor in 1 liter water volstaat. Zorg dat er voldoende water in de vaas blijft, vul het water dus regelmatig bij.

Snijd altijd een stukje van de onderkant van de steel af om de wateropname te bevorderen.

Maakt Gerbera deel uit van een gemengd boeket, zorg dan dat alle stelen schoon zijn, dat er geen blad in het water komt en dat er snijbloemenvoedsel aan het water wordt toegevoegd. Zet ten slotte de bloemen niet in de zon of op de tocht of bij een warmtebron.

Bron: Bloemenbureau Holland

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties