Meer dan 100.000 bloemen, 19 Belgische topfloristen, 13 historische zalen, drie bloemen- en groentetapijten op de Grote Markt en hier en daar een sappig stukje fruit. Dat zijn de hoofdingrediënten voor de derde editie van Flowertime. Dit tweejaarlijkse evenement neemt dit jaar van 11 tot 15 augustus zijn intrek op de Grote Markt en in het Stadhuis van Brussel.
De zalen van het Brusselse Stadhuis worden van 11 tot 15 augustus opengesteld voor het publiek en zullen niet alleen geuren naar bloemen, maar ook naar sappig fruit en zelfs groenten. Want ‘bloemen en vruchten’ wordt het thema van deze editie van Flowertime. ‘Het thema van dit jaar is een knipoog naar de urban gardening en farming trend die we vaker zien in grote steden. Inwoners van een grote stad als Brussel hebben niet altijd een tuin, maar tonen wel interesse in (moes)tuinieren. Stadslandbouw en -tuinen groeien zo uit tot nieuwe ontmoetingsplaatsen. Flowertime brengt al deze elementen samen in één event’, aldus de organisatie. ‘En voor onze bloemisten is het ook een dankbaar thema. Zij kunnen zich uitleven met de verrassende texturen, geuren en kleuren van het fruit.’
Aanstormend talent
Onder de 19 deelnemende bloemenkunstenaars zit dit jaar heel wat jong aanstormend Belgisch talent dat de bezoekers zal verrassen met eigenzinnige florale creaties en decoraties. Daarnaast zijn ook verschillende grote namen, als Mark Colle, Tom Nackaerts, Ness Klorofyl en Chantal Post, present. Net zoals bij de vorige edities van Flowertime verzorgen de Floraliën Gent de artistieke inkleding.
Grote Markt
Dé blikvanger dit jaar worden drie kleine bloemen- en groentetapijten die de organisatoren samen met 60 kinderen van alle leeftijden zullen aanleggen op de Grote Markt tijdens de opening van het evenement op vrijdag 11 augustus. De tapijten zijn tot en met dinsdag 15 augustus te bewonderen.
Dit jaar krijgen de bezoekers ‘s avonds ook de gelegenheid om Flowertime op een uitzonderlijke manier te ontdekken. Tijdens de Flowernights kunnen ze genieten van de tientallen bloemenkunstwerken, van culinaire hoogtepunten van mastercook en moestuinier Claude Pohlig en van verschillende klassieke concerten.
Bron: Flowertime | Foto: Gaston Bastini