’100% commitment duurzaamheid moet van beide kanten komen’

    Op 23 oktober besloot de directie van Royal FloraHolland op advies van de ledenraad over te gaan op een stapsgewijze handhaving op digitale milieuregistratie en milieucertificering. Ze houdt daarbij rekening met de zorgen van kleine kwekers voor de soms lastige uitdaging waar ze voor staan. „Wij begrijpen de zorgen van onze kwekers. Wij zullen ons daarom maximaal inspannen om ervoor te zorgen dat zowel aan kwekerszijde als aan handelszijde commitment ontstaat voor volledig gecertificeerd duurzame productie en inkoop”, benadrukt Steven van Schilfgaarde, CEO Royal FloraHolland.

    RFH zal dit doen in nauwe samenwerking met aanvoerders, maar ook met de VGB en het Versnellersinitiatief (Dutch Flower Group, Royal Lemkes, Waterdrinker, FleuraMetz en Royal FloraHolland).

    Duurzame productie en producten worden de norm, is de overtuiging van Van Schilfgaarde. Met digitale milieuregistratie en milieucertificering wordt op die veranderende vraag vanuit de markt, overheid en maatschappij ingespeeld. Het maakt duurzaamheidsinspanningen in de sierteeltsector op een controleerbare manier transparant.

    Lees het volledige interview met Steven van Schilgaarde in het digitale magazine van de Bloemisterij via deze link.

    Abonneer
    Laat het weten als er
    guest
    2 Reacties
    Oudste
    Nieuwste Meest gestemd
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties
    Marc
    Marc
    4 jaren geleden

    Dit zijn precies de 5 partijen die het klokken onmogelijk willen maken, hierdoor hebben deze partijen een sterkere marktpositie, worden kleinere kopers opgeruimd en worden kwekers voor het blok gezet om te leveren voor de prijzen die deze 5 bepalen. Wat een Fijne Cooperatie, Oh nee, een cooperatie is het al lang niet meer !!
    En dit is ook weer een stapje richting het opruimen van kleine kwekers en kopers. Schaam je, Allemaal !!

    Niels Kleyn
    Niels Kleyn
    4 jaren geleden

    “”Commitment moet van beide kanten komen.”” lees ik dan.
    Op een paar kopers na, hebben de kopers er geen behoefte aan, en al helemaaal geen geld voor over.
    En de meeste kwekers zal het ook worst wezen.
    En in die bejubelde ledenraad was ook al geen eenduidige draagkracht.
    Voor veel kleinere aanvoerders, met veelal apparte gewassen, is het gewoon een te dure optie.

    Ik vraag me serieus af waarom RFH zich hieroover zo druk maakt, en of er in de cooperatie geen dingen zijn waar ze zich serieus drukker over zullen moeten maken.