MPS gaat MPS A+ introduceren

MPS introduceert in 2015 MPS A+ voor kwekers. De upgrade van het systeem valt samen met het twintig jarig bestaan van de organisatie.

Met het introduceren van MPS A+ wil MPS kwekers stimuleren om een stap verder te zetten op het gebied van duurzaamheid. Voor het nieuwe MPS A+ moeten kwekers totaal 90 punten hebben, gewasbescherming moet gelijk of hoger zijn dan 85% van de maximale score en meststoffen en energie moeten minimaal op 75% van de maximale score zitten.
Kwekers kunnen vanaf 1 april de A+ status krijgen.

MPS voert ook het label MPS Natural Protected in. Kwekers met MPS A+ status die alleen gebruik maken van gewasbeschermingsmiddelen die in de biologische teelt zijn toegestaan, komen in aanmerking voor dit nieuwe predicaat.

Betere borging
Daarnaast worden er bij MPS momenteel ook plannen gemaakt om de betrouwbaarheid beter te waarborgen. Voor de sierteelt wil MPS daarom de betrouwbaarheidsindex (BI) introduceren die ze ook voor de groente- en fruitteelt gebruikt. Bij deze BI houden kwekers een dagregistratie bij van de gebruikte middelen. Via onaangekondigde onafhankelijk monsternames wordt gecontroleerd of de registratie daadwerkelijk klopt. MPS verwacht dat de sierteelt hiermee betrouwbaarder wordt en dat deze BI op termijn zelfs kan zorgen voor productgaranties.