Greenpeace: ‘Schande dat overheid niet goede voorbeeld geeft’

De overheid moet meer doen om duurzaamheid te bevorderen. Dat zei Greenpeace-campagneleider Michiel van Geelen woensdag op de Dag van de Openbare Ruimte in Houten, tijdens een discussie over Groenkeur.

Volgens Van Geelen is het een schande dat de overheid niet het goede voorbeeld geeft op gebied van duurzaamheid. Van Geelen denkt dat keurmerken als Groenkeur een belangrijk signaal zijn richting de consument, maar dat de overheid en bedrijven meer moeten doen op gebied van duurzaamheid.

Eerder dit jaar toonde Greenpeace aan dat op tuinplanten diverse soorten verboden middelen worden gevonden. Volgens Van Geelen koos Greenpeace bewust voor tuinplanten en bollen, omdat „de sierteelt het zwarte schaap is wat betreft gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.”

Nooit af
Van Geelen stelde dat duurzaamheid verder gaat dan chemievrij produceren. „Het gaat ook om gebruik van kunstmest, grondsoort, potten en dergelijke. Duurzaamheid is nooit af. Het streven is om zo weinig mogelijk van eindige hulpbronnen te gebruiken.”

De Greenpeace-campagneleider zei dat het belangrijkste van een keurmerk als Groenkeur de ambitie is om zich te verbeteren. „Zit er verbetering in? Worden leden uitgedaagd om vooruit te gaan?”

Bron: Tuin en Landschap