Stimuflori: nieuw initiatief voor promotie in de sierteelt

Met de introductie van de website www.stimuflori.nl heeft de Stichting Fonds een intitiatief gelanceerd om projecten op het gebied van promotie en innovatie voor de Nederlandse sierteeltsector financieel te ondersteunen. Via de website kunnen vragen worden ingediend.

Beoordelingscriteria voor projecten zijn onder meer hoe vernieuwend en toekomstgericht projecten zijn, hoe de resultaten beschikbaar komen, in welke opzichten wordt voldaan aan duurzaamheid en met welke partijen wordt samengewerkt. De vorm van ondersteuning kan bestaan uit sponsoring, (uitgestelde) lening of deelname. Aanvragers zijn vrij in hun keuze hierin. Aanvragen voor de eerste tranche dienen voor 27 mei te zijn ingediend via www.stimuflori.nl.

Horti Fair
Stimuflori is een activiteit van Stichting Fonds. (Fonds Internationale Bloemenvaktentoonstelling) Stichting Fonds is in 2013 onstaan uit een fusie van Stichting Internationale Bloemenvaktentoonstelling en Stichting Nederlandse Tuinbouw Vakbeurs (NTV) met als doel de Horti Fair te organiseren. Omdat de Horti Fair zich niet heeft kunnen ontwikkelen tot het platform voor de Nederlandse sierteeltsector heeft de Stichting Fonds haar focus verlegd naar het ondersteunen van promotie en innovatie.