Kwekerscollectief Tulpen.nl Global Gap gecertificeerd

Tulpen.nl is als eerste Nederlandse kwekerscollectief volledig Global Gap gecertificeerd. Alle aangesloten tulpenbroeiers binnen Tulpen.nl voldoen aan de duurzaamheids- en kwaliteitseisen die Europese retailers stellen aan de productie en producenten van agrarische producten.

De laatste tulpenbroeiers werden begin april met succes geauditeerd, waarmee de Global Gap certificering van Tulpen.nl een feit was. De certificering vond plaats midden in het altijd hectische tulpenseizoen, een vereiste van Global Gap omdat tijdens de audit ook de productie van de tulpen grondig geïnspecteerd moet kunnen worden.

Duurzaam
Tulpen.nl streeft ernaar haar klanten zo marktgericht en duurzaam mogelijk te bedienen. De geproduceerde tulpen worden verwerkt in een eigen verpakkingsbedrijf zodat ze op maat en volledig winkelklaar afgeleverd kunnen worden bij de klanten. De broeiers verwerken hun tulpen in een gesloten keten. Begrippen als duurzaamheid, veiligheid, kwaliteit en sociale betrokkenheid zijn concreet verwerkt in de bedrijfsprocessen op de afzonderlijke bedrijven. Tulpen.nl beschikt behalve over Global Gap ook over een gezamenlijk MPS-certificaat.

Bron en foto: tulpen.nl