Noord-Holland verdubbelt bijdrage aan MIT-regeling

De provincie Noord-Holland steekt volgend jaar € 2 miljoen in de regeling MKB Innovatiestimulering Regio’s en Topsectoren (MIT). Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2016. Via de MIT-regeling kunnen mkb-ondernemers subsidie krijgen voor investeringen in duurzame innovaties.

In 2016 gaat er in Noord-Holland onder meer MIT-subsidie naar de volgende tuinbouwprojecten:

  • een resistentietoets voor het tomatenbronsvlekkenvirus in bloemisterijgewassen onder glas;
  • een project waarbij paprika- en tomatenloof wordt gerecycled voor de productie van veenvrije potgrond;
  • onderzoek naar het forceren van de nieuwe muscarisoort ’Joice Spirit’.

„Uit onderzoek blijkt dat onze ondernemers vooral in de beginfase van de ontwikkeling van een innovatief idee behoefte hebben aan ondersteuning. De MIT-regeling voorziet in die behoefte”, aldus gedeputeerde Jaap Bond (Economische Zaken) van Noord-Holland.

Alle aanvragen die in 2016 zijn gedaan voor innovatieadvies- en haalbaarheidsprojecten passen volgens gedeputeerde Jack van der Hoek (Duurzaamheid) binnen de Noord-Hollandse duurzaamheidsambitie. „De provincie heeft daarom besloten om volgend jaar € 2 miljoen beschikbaar te stellen voor deelname aan de MIT-regeling.”

Rijk verdubbelt provinciale bijdrage
Het Rijk verdubbelt dat bedrag waardoor er in totaal € 4 miljoen beschikbaar komt voor het Noord-Hollandse bedrijfsleven. De uitvoeringsregeling wordt in mei, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), opengesteld.