Westvoorne en Brielle sluiten zich aan bij Greenport Westland-Oostland

De gemeenten Westvoorne en Brielle hebben zich aangesloten bij Greenport Westland-Oostland. Op 30 juni hebben de wethouders Bert van der Meij (Westvoorne) en Dick Verbeek (Brielle) daartoe een overeenkomst ondertekend.

Met de aansluiting bij de greenport willen de twee gemeenten volgens Van der Meij de glastuinbouwbedrijven op Voorne-Putten verder ondersteunen. „We hopen op een wederzijdse versterking. Dat geeft veel kansen voor samenwerkingen op het gebied van innovatie en duurzaamheid. De greenport kan gebruikmaken van de innovativiteit van de lokale bedrijven in onze gemeentes, en de lokale bedrijven van de gemeenschappelijke kennis en ervaring van andere partijen binnen de greenport.”

De glastuinbouw is volgens de wethouder een belangrijke sector voor Westvoorne. „Vooral wanneer gekeken wordt naar het areaal is de sector beeldbepalend voor de uitstraling van onze gemeente. Al geruime tijd geleden is het traject ingezet om de glastuinbouw te centreren in het intensiveringsgebied nabij Tinte. In dat gebied zijn veel moderne en toonaangevende bedrijven gevestigd.”

Partners

Tot de partners in Greenport Westland-Oostland behoren – behalve partijen uit het bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek – ook de volgende overheden: de gemeenten Barendrecht, Brielle, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Ridderkerk, Rotterdam, Vlaardingen, Waddinxveen, Westland, Westvoorne en Zuidplas; en de provincie Zuid-Holland.