Blooming the Future vervolgd in decision rooms

Blooming the Future krijgt in maart een vervolg door middel van discussies van negentig vertegenwoordigers uit de sierteeltsector verdeeld over vijf decisionrooms.

De vertegenwoordigers zijn afkomstig uit de veredeling, productie, handel, toeleveranciers en onderzoek/onderwijs/overheid. De bijeenkomsten vinden plaats op 11, 12 en 26 maart.

In de denkbijeenkomsten zal het gaan om de ideeën bij de tien uitdagingen die in de eerste bijeenkomst van Blooming the Future op 2 december centraal stonden: innovatie, financiering, duurzaamheid, consument, imago, big data, internationalisering, kennis, coöperatie en logistiek. Waar vinden de deelnemers dat ‘de sierteelt’ op deze terreinen naartoe moet?

Deelnemers zullen op thema’s bevraagd worden. Ze antwoorden anoniem op een computer.

De initiatiefnemer van Blooming the Future, Blooming Breeders, kreeg ruim 150 aanmeldingen binnen. Niet alle aanmelders konden derhalve geplaatst worden.

Het doel van Blooming The Future is een strategische visie op de toekomst, maar dan sectorbreed, uitgewerkt in concrete doelstellingen en activiteiten.