Stevige samenwerking MPS en veiling Holambra

Veiling Holambra, de bloemenveiling in Brazilië, gaat intensiever met MPS samenwerken om duurzaamheid in de veiling te integreren.

De directeuren Theo de Groot (MPS) en André van Kruijssen (Veiling Holambra) bekrachtigden de nauwere samenwerking vorige week in Roelofarendsveen.

„Veiling Holambra is een stevig groeiende veiling. Intussen zijn er meer dan 350 leden. In deze expansie past het om goed na te denken over hoe duurzaamheid beter op de kaart te zetten”, zegt directeur Van Kruijssen. „Niet in de laatste plaats omdat ook hier in Brazilië retailers aandacht hebben voor het duurzaamheidaspect in hun assortiment. We willen als veiling inspelen op de wensen van de markt op dit moment, en verduurzaming is daar één van.”

Voor MPS is Brazilië een groeimarkt.

Floricode
Vorige week dinsdag 2 september ondertekenden directeuren André van Kruijssen en Leo van der Zon een samenwerkingsovereenkomst tussen veiling Holambra en Floricode op het gebied van sierteeltstandaarden en – coderingen.

De standaardberichten en coderingen van Floricode zijn beschikbaar voor veiling Holambra en de aanvoerders en kopers van deze marktplaats. Veiling Holambra zal het gebruik van Floricode standaarden in Brazilië actief promoten en gebruikers ondersteunen bij de implementatie.

Zowel veiling Holambra zelf als haar aanvoerders en kopers passen in toenemende mate ICT toe om de dagelijkse handel en de logistiek van bloemen en planten te optimaliseren. Ook in Brazilië worden steeds meer bloemen en planten digitaal verhandeld, bijvoorbeeld via webshops.

Floricode is in 2013 ontstaan uit een fusie tussen de VKC en Florecom. Floricode zorgt samen met en voor alle partijen in de sierteeltketen voor de registratie en codering van sierteeltproducten en het ontwikkelen, beheren en toepassen van standaardberichten. Het gebruik ervan helpt bedrijven om informatie gemakkelijker digitaal uit te wisselen.