Op 26 mei organiseert de Werkgroep Stedelijke Ecologie een studiedag over insecten in de stad.
Er wordt relatief weinig aandacht gegeven aan insecten in relatie tot inrichting en beheer van de stad. Uit het oogpunt van ecologie is dat eigenlijk vreemd. Veel (beschermde) plant- en diersoorten zijn ook mede afhankelijk van de aanwezigheid van insecten.
Deze functie voor planten en dieren is natuurlijk maar één kant van de zaak. Insecten zijn ook gewoon interessant en mooi. Insecten zijn in grote aantallen en met veel soorten aanwezig. Ze dragen daarmee in grote mate bij aan de biodiversiteit in de stad.
Programma
-Inleiding Gemeente Zutphen, door Hella Helsdingen (gemeente Zutphen).
-Bijenlint Zutphen, ontstaan en groei van het Bijenlint, door Piek Stor (Bijenlint).
-Insecten in de achtertuin, stedelijk groen is een natuurgebied van ongekende waarde, door Frans van Alebeek (WUR-PPO).
-Springers in de berm, sprinkhanen hebben een belangrijke ecologische en belevingswaarde, hoe te beheren, door Floris Brekelmans (Bureau Waardenburg).
-Nachtvlinders in uw gemeente, met speciale aandacht voor de eikenprocessierups, door Ties Huigens of Kars Veling (Vlinderstichting).
-Forumdiscussie onder leiding van emeritus hoogleraar Rinus Sommeijer.
-Excursie.
Er is tevens een kleine informatiemarkt over insecten en organisaties die zich hier mee bezig houden.
Informatie
De studiedag zal gehouden worden bij de gemeente Zutphen van 10.00 – 16.30 uur. De deelname is gratis, er is mogelijkheid op eigen kosten een lunch te gebruiken.
Opgave voor de studiedag, het volledige programma en eventueel gebruik van de lunch bij Arjan van der Veen, a.vander.veen@lelystad.nl. Het maximaal aantal deelnemers is 35.